Gratis tools voor EMDR online

Op deze pagina vind je gratis tools voor EMDR. Apps voor oogbewegingen, instelbaar wat betreft snelheid, kleur, grootte en het figuur van de beweging (horizontaal  een achtvorm, verticaal etc). Sommigen zijn echt helemaal gratis (Psylaris en een te downloaden filmpje van YouTube), anderen kosten na een gratis periode of voor een plusversie tussen de 10 en 23 euro, maar daar krijg je dan wel weer extra opties voor, bv. bij EMDR-platform heb je tegelijk ook beeldbellen. Hieronder vind je de mogelijkheden op een rij.

Bewegend balletje op het scherm: GRATIS

 • EMDR Remote van Psylaris: je hoeft niet te werken met schermdelen, de applicatie draait bij de client, maar jij kunt het geheel van afstand bedienen. Heeft veel opties wat betreft instellen van snelheid, vorm die het balletje neemt ed. En…. er is ook een optie voor beeldbellen bij. Erg mooi dus!En….nog steedsgratis!
 • EMDR via filmpje van YouTube , als je de cliënt die link stuurt, kan hij hem zelf downloaden en opslaan. (zoek op EMDR self administrated voor variaties). In de mediaplayer (bv VLC) is de snelheid van afspelen in te stellen.EMDR op YouTubeTIP: Bij een slechte internetverbinding is het handig om zo’n filmpje te laten downloaden, zodat dat de internetverbinding niet belast! Of download het zelf, en stuur het client op. Als client niet handig is daarmee, gebruik dan Teamviewer, dan kun je de tool nl. zelf op zijn PC bedienen.
Niet gratis
 • App: https://ckrey.de/iemdr/ (alleen voor Apple), je kunt daar de snelheid en het patroon van het balletje aanpassen. Kost éénmalig 4,50 €.EMDR online instelbaar, app voor IPhone of Ipad of Mac
 • Ik ben zelf een fan van EMDR-platform.nl. Inloggen, link aan maken en delen, en je hebt een verbinding. Vervolgens kun je behalve EMDR, ook beeldbellen en je scherm delen. Heel erg veel opties met kleuren, vorm van het balletje, patroon, snelheid en geluiden. Het is AVG proof en voldoet aan alle veiligheidsvereisten. Het is twee weken gratis, de basisversie is 12,95 per maand (en dan heb je dus óók beeldbellen voor! Plusversies vanaf 22,95 €.  De applicatie is ook in je eigen praktijk te gebruiken, mocht je weer face-to-face gaan werken. (lees hier hoe dat werkt)
 • EMDR Cloud’ gebruikt stippen die je over het scherm kunt laten bewegen. Je kunt de kleuren veranderen, en die door de cliënt laten benoemen. Snelheid en figuur is instelbaar. Optie strooptest en optie met meer geluiden. Je kunt zelf ook een plaatje uploaden, ook heel erg handig. Eenmaal opgestart kun je het scherm delen met de patiënt. https://cloudemdr.com/#   Klik hier voor een tutorial. Het is een gratis tool én AVG proof! Een pro-membership kost 9,99 € per maand, waarvan ook de eerste 3 weken weer gratis zijn!
 • Een nieuw initiatief is emdrmeeting.com. Heeft zelf ook geen beeldbeloptie. Plaatje toevoegen kan wel. Wegens COVID-19 is de EMDR app gratis te gebruiken. Wanneer dit niet meer van toepassing zal zijn worden er prijzen gehanteerd: 1 sessie 1 euro. 40 sessie voor 25 euro.

Strooptaak: GRATIS

Strooptaak voor EMDRTips voor scherm delen

 • Deel je scherm bij voorkeur met je cliënt. Voordeel is dat je de apps zelf kunt bedienen.
 • ls de internetverbinding een probleem is, laat je de cliënt de applicatie op zijn apparaat openen.
 • Teamviewer is programma om het scherm van de cliënt over te nemen. Handig om de apps zelf te bedienen.
 • Tip: Als cliënt zowel een telefoon als een tablet of laptop heeft: ga videobellen op zijn telefoon, terwijl hij op een ander apparaat naar de applicatie kijkt op zijn tablet of laptop.
 • Bij EMDR Remote hoeft dat niet, omdat de applicatie bij de client zelf draait.

Klik hier voor nog meer tips en tricks om met EMDR online trauma’s te behandelen, geluidsfragmenten etc